Site Loader
vrijwilligers-landgoeddepeerdegaerdt

Op 14 maart 2020 is het weer NLdoet. Deze dag is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Op het landgoed worden deze dag ook de handen uit de mouwen gestoken. Samen met verschillende deelnemers van de zorgboerderij, werknemers van het landgoed en vrijwilligers maken we de moestuin en boomgaard klaar voor de zomer.

Dieren en duurzaamheid

Voor het landgoed zijn dieren, duurzaamheid en natuur belangrijk. Wij doen dit door lokaal biologisch fruit en groente te produceren, geen dieren te verhandelen en op een zo duurzaam mogelijke manier te werken. Wij zetten ons ook in voor sociale duurzaamheid door te werken met volwassenen en kinderen met een fysieke en mentale hulpvraag. De deelnemers op onze zorgboerderij krijgen de kans om zich te ontwikkelen op sociaal, fysiek en mentaal gebied.

De ecologische moestuin

Afgelopen jaar hebben onze deelnemers hun handen uit de mouwen gestoken in onze ecologische moestuin. In deze moestuin maken wij geen gebruik van gif. Wel zorgen we ervoor dat planten niet besmet raken met schimmels en andere kwalijke zaken. Zo plaatsen wij planten naast elkaar die ervoor zorgen dat schimmels die werkzaam zijn op de andere plant weggaan. Op deze manier hebben wij super gezonde groenten en maken wij geen gebruik van gif of andere (onnatuurlijke) bestrijdingsmiddelen.

De klus

Tijdens NLdoet gaan wij aan de slag in onze ecologische moestuin en eeuwenoude boomgaard. Na een lange winter is dit hard nodig. We ruimen troep op, maken schoon en beginnen met het aanplanten van nieuwe gewassen.

Hetzelfde geld voor de boomgaard. Deze boomgaard is honderd jaar oud en wij willen deze graag in goede conditie houden. De boomgaard wordt namelijk gebruikt als educatiemiddel en om heerlijk vers fruit uit te halen.

De moestuin gebruiken wij om jaarrond gezond en biologisch/ecologisch voedsel te produceren voor de zorgboerderij.

Natuurlijk is er voor alle harde werkers een heerlijke vegetarische en biologische lunch geregeld. Na de lunch kunnen we weer op volle kracht verder!

Let op: doe oude kleding aan en neem (kap)laarzen mee. We kunnen niet garanderen dat je schoon en droog blijft 🙂

Aanmelden

Wil jij je handen uit de mouwen steken? Vrijwillig aan de slag voor het goede doel? Dan kan je je aanmelden voor deze klus. Wij hebben er zin in. Aanmelden kan via deze link

Zonder aanmelding kunnen we helaas niet op je rekenen voor de heerlijke lunch 😉

Meer informatie over de boomgaard en de moestuin kan je vinden op de site.