Vorige bericht

Crowdfunding: 2dehands Bus voor de Zorgboerderij op de Peerdegaerdt

Steun onze Crowdfund Actie via de Donatie Pagina en Lees Waarom we Jouw Hulp Hard nodig hebben.

Elke dag komen kinderen en (jong-)volwassenen met een fysieke of mentale hulpvraag naar de Peerdegaerdt voor dagbesteding. Het landgoed is de plek waar ze zich geliefd en thuis voelen. Een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Waar ze zich kunnen ontwikkelen. 
Crowdfund Actie Tweedehands Bus voor de ZorgBoerderij op Landgoed de Peerdegaerdt
De Peerdegaerdt is in 2011 gestart met de zorgboerderij. En in die periode zijn wij gegroeid naar een plek waar de deelnemers zich op allerlei manieren kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld door middel van paardencoaching, maar ook door de rust en de andere dieren op het landgoed. De deelnemers komen hier dan ook graag.

Tweedehands Bus

Een aantal van onze deelnemers kan niet op eigen gelegenheid naar het landgoed komen. Daarom hebben in 2015 dankzij twee fondsen een tweedehands bus aan kunnen schaffen. Dit was een relatief goedkope bus met veel kilometers op de teller. De bus was dan ook sneller en vaker kapot dan een bus uit een hogere prijscategorie. Vaak hebben wij de bus nog kunnen repareren, maar in november 2018 is de bus total loss verklaard. Voor ons en onze deelnemers een ramp. Zonder bus kost het onze vrijwilligers veel moeite om de deelnemers bij ons te brengen. Onze deelnemers komen uit alle windstreken van de Hoeksche Waard, waardoor veel kilometers gereden moesten worden met prive-auto’s. Een onhoudbare situatie.
Daarom besloten wij op zoek te gaan naar nieuwe fondsen om een tweedehands bus te kunnen realiseren.

Verlies

Zeer recent hebben wij een van onze deelnemers verloren. Zeer onverwacht kreeg hij een hartaanval tijdens zijn werkzaamheden op het landgoed en is overleden. Voor Harm was de Peerdegaerdt een belangrijke plek. Hij had het hier ontzettend naar zijn zin en gooide zijn ziel en zaligheid in het verzorgen van dieren. Vaak ontwikkelde hij een band met dieren die wat anders waren of die een probleem hadden. Bijvoorbeeld ons blinde schaap Laura, maar ook een paard met artrose. Hij zorgde voor hen allemaal. Ook was hij geliefd bij de andere deelnemers en begeleiders.
Wij hadden inmiddels verschillende fondsen aangeschreven voor een bijdrage aan de bus. Alleen Corrie, de moeder van deelnemer Harm, was ons voor.

Crowdfunding

Corrie wil graag een steentje bijdragen aan de Peerdegaerdt en is daarom een actie gestart om een bijdrage te kunnen doen aan de bus. Wij zijn haar hier dankbaar voor en zetten dit dan ook graag met haar door.
Het streefbedrag van de actie is 30.000 euro. Dit is een flink bedrag, maar het is belangrijk dat wij een bus vinden die goed bij onze wensen en eisen past. De bus die wij gaan aanschaffen moet gebruikt worden om meerdere deelnemers te vervoeren. Het welzijn van onze dieren is ook heel erg belangrijk. Wij streven om alle dieren naar een speciale kliniek of dierenarts te brengen, mocht dit nodig zijn. Wij vervoeren de dieren met een trailer die getrokken wordt door de bus, daarom moet deze een trekkracht hebben van 2000 kilogram.
Door het aanschaffen van een wat duurdere tweedehands bus, hopen wij de reparatiekosten de komende jaren zo laag mogelijk te houden. Ook is het belangrijk dat de bus automatisch geschakeld is. Dat komt omdat er veel verschillende mensen mee rijden en dat is niet bevorderlijk voor de koppeling. Een andere reden hiervoor is een van onze vrijwillige chauffeurs. Hij rijdt de meeste dagen, maar hij heeft MS waardoor het schakelen te zwaar is voor hem.

Bijdragen

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van onze deelnemers en daarmee een bijdrage geven aan de bus? Dat vinden wij fantastisch. Voor ons is het hartverwarmend om te zien hoe veel mensen al een bijdrage hebben gedaan. Mocht je een bedrag kunnen missen kan je dat doneren. Het bedrag dat hiermee opgehaald wordt is volledig aftrekbaar van de belasting en kan dan ook volledig besteed worden aan de bus. Mocht je vragen hebben na aanleiding van dit bericht of wil je precies weten hoe het geld wordt besteed? Neem dan contact op met ontwikkel@depeerdegaerdt.nl

Bedankje voor alle Donateurs

Om alle donateurs te bedanken voor hun bijdrage, willen wij jullie in het voorjaar uitnodigen op het landgoed. Iedereen krijgt dan een rondleiding en een fles Peerdegaerdtse Dubbelsap mee naar huis. Wij nodigen jullie hiervoor uit als er een e-mailadres is opgegeven bij de donatie.

Volgende bericht