Cursus Moestuinieren 2023

9 inspirerende lessen

Algemene vaardigheden zoals o.a. composteren en grondbewerking

Leer jouw eigen zaai- en plantkalender opstellen

Ontvangst met koffie & wisselende lekkernij

Incl. (seizoensgebonden) moestuin- of fruitpakket voor thuis

De leukste én snelste manier van leren moestuinieren!


775.00

Beschikbaar

Categorie:

Over moestuinvrouw Agaath

Agaath Kastein heeft ruim 40 jaar ervaring binnen de biologische tuinbouw. Direct na haar middelbare school startte zij binnen een kleinschalig bedrijf waar zo’n 60 verschillende producten werden geteeld.  Voor de liefde verhuisde ze naar Oud-Beijerland en voorzag zij wekelijks familie en vrienden van groenten en fruit, vers geoogst uit haar eigen moestuin van ruim één hectare. Agaath heeft verschillende cursussen gevolgd en lezingen bijgewoond. Daarnaast werkte zij zeven jaar in de moestuin van Hotel Restaurant Villa Augustus in Dordrecht. Agaath heeft hierdoor ervaring met telen op verschillende grondsoorten.

Inmiddels is Agaath drie jaar werkzaam bij De Peerdegaerdt, met als drijfveer: ‘Goed voor de Aarde zorgen’. Ze is verantwoordelijk voor de moestuin en geeft basisworkshops aan een ieder die meer wil leren over moestuinieren. Bovendien zorgt ze voor de verse groenten waar dagelijks een heerlijke moestuinmaaltijd mee op tafel wordt getoverd voor de zorgboerderij.

Voor wie is de leergang geschikt?
De leergang is geschikt voor:
– Iedereen die (al jaren) droomt over zijn of haar eigen moestuin
– De beginnende moestuinder die soms door de bomen het bos niet meer ziet
– De moestuinder die zijn of haar kennis en kunde over biologische teelt wilt uitbreiden.

De groep bestaat uit max. 8 deelnemers. Hierdoor blijft er tijdens de praktijklessen voldoende ruimte voor het stellen van persoonlijke tuinvragen. 

Gaat de workshop door bij slecht weer?
In geval van slechte weersvoorspellingen en/of te weinig aanmeldingen zijn wij helaas genoodzaakt de workshop te annuleren. We zullen u hiervan uiteraard per mail op de hoogte brengen.

Wordt mijn kleding vies?
Door de –soms vochtige –ondergrond kan het voorkomen dat je schoenen vies worden. Wij raden aan om kleding aan te trekken wat vies mag worden.

Zijn huisdieren toegestaan op Landgoed de Peerdegaerdt?
Huisdieren zijn niet toegestaan op het landgoed omdat onze dieren dit niet fijn vinden.

Andere workshops & activiteiten op de Peerdegaerdt