Cursus Moestuinieren 2023

9 inspirerende lessen

Algemene vaardigheden zoals o.a. composteren en grondbewerking

Leer jouw eigen zaai- en plantkalender opstellen

Ontvangst met koffie & wisselende lekkernij (altijd plantaardig)

Incl. (seizoensgebonden) moestuin- of fruitpakket voor thuis

De leukste én snelste manier van leren moestuinieren!


775.00

Beschikbaar

Categorie:

In de media

2022-09-19 Het AD - Leren moestuinieren op De Peerdegaerdt

Over moestuinvrouw Agaath

Agaath Kastein heeft ruim 40 jaar ervaring binnen de biologische tuinbouw. Direct na haar middelbare school startte zij binnen een kleinschalig bedrijf waar zo’n 60 verschillende producten werden geteeld.  Voor de liefde verhuisde ze naar Oud-Beijerland en voorzag zij wekelijks familie en vrienden van groenten en fruit, vers geoogst uit haar eigen moestuin van ruim één hectare. Agaath heeft verschillende cursussen gevolgd en lezingen bijgewoond. Daarnaast werkte zij zeven jaar in de moestuin van Hotel Restaurant Villa Augustus in Dordrecht. Agaath heeft hierdoor ervaring met telen op verschillende grondsoorten.

Inmiddels is Agaath drie jaar werkzaam bij De Peerdegaerdt, met als drijfveer: ‘Goed voor de Aarde zorgen’. Ze is verantwoordelijk voor de moestuin en geeft basisworkshops aan een ieder die meer wil leren over moestuinieren. Bovendien zorgt ze voor de verse groenten waar dagelijks een heerlijke moestuinmaaltijd mee op tafel wordt getoverd voor de zorgboerderij.

Voor wie is de jaarcursus geschikt?
De jaarcursus is geschikt voor:
– Iedereen die (al jaren) droomt over zijn of haar eigen moestuin
– De beginnende moestuinder die soms door de bomen het bos niet meer ziet
– De moestuinder die zijn of haar kennis en kunde over biologische teelt wilt uitbreiden.

De groep bestaat uit max. 8 deelnemers. Hierdoor blijft er tijdens de praktijklessen voldoende ruimte voor het stellen van persoonlijke tuinvragen. 

Wordt mijn kleding vies?
Door de –soms vochtige –ondergrond kan het voorkomen dat je schoenen vies worden. Wij raden aan om kleding aan te trekken wat vies mag worden.

Zijn huisdieren toegestaan op Landgoed de Peerdegaerdt?
Huisdieren zijn niet toegestaan op het landgoed omdat onze dieren dit niet fijn vinden.

Is Landgoed de Peerdegaerdt toegankelijk voor mensen in een rolstoel?
Gedeeltelijk. Een gedeelte van ons terrein is bestraat en makkelijk met een rolstoel te bereiken. Een ander gedeelte van ons terrein heeft gras als ondergrond. Afhankelijk van het weer en de drassigheid van de ondergrond zijn de meeste plekken van ons landgoed per rolstoel bereikbaar. Het toilet is niet rolstoeltoegankelijk.

Ik kan één van de praktijklessen niet aanwezig zijn. Kan ik op een ander moment inhalen?

Nee. Wanneer je één van de praktijklessen van de cursus niet kunnen bijwonen, dan kun je deze niet op een ander moment inhalen. Wel ontvang je de factsheet van de gemiste praktijkles, met daarop de belangrijkste tips en informatie.

LET OP! Wij kunnen gekochte tickets voor onze workshops niet restitueren of ruilen voor een andere datum. Omdat we een kleinschalige non-profit stichting zijn, is het voor ons heel bewerkelijk om een al verkocht kaartje succesvol opnieuw aan te bieden. Natuurlijk staat het je vrij om je kaartje door te geven of te verkopen aan iemand anders die wel in de gelegenheid is om deel te nemen. Eventueel kun je dan zelf opnieuw boeken voor een datum waarop je wel kunt.

Andere workshops & activiteiten op de Peerdegaerdt