Vorige bericht

De leukste foto’s van Ginger en Knor

Ginger en Knor zijn nu echt niet meer weg te denken van De Peerdegaerdt. Dit voorjaar wonen de twee gezellig knorrende Kune kune varkens alweer zeven jaar op ons landgoed. Vanaf het moment dat ze voet zetten op De Peerdegaerdt hebben al duizenden mensen ze in hun hart gesloten. En niet zo raar: Ginger & Knor zijn enorm lief en sociaal. Ze vinden het heerlijk om te worden geknuffeld en geaaid, komen luid knorrend naar je toe zodra je hun naam roept en genieten knorrend van de aandacht die ze krijgen.

Ter ere van hun zevenjarige jubileum op De Peerdegaerdt verzamelden we de leukste foto’s van de afgelopen jaren. Memorabele momenten vol liefde.

Aankomst van Ginger & Knor

Natuurlijk denken we graag terug aan de aankomst van Ginger en Knor op De Peerdegaerdt. In maart 2015 stonden alle medewerkers en vrijwilligers in een kring rondom het nieuwe verblijf om de varkens welkom te heten. De deur van het hok werd zelfs op het laatste moment nog aangepast omdat de varkens groter bleken dan verwacht!

De jongens hadden niet veel tijd nodig om te wennen. Al gauw kropen ze lekker tegen elkaar aan in hun nieuwe stal en vonden we ze tegen elkaar slapend in het zonnetje op hun scharrelwei. 

Eindeloos geliefd

De afgelopen jaren hebben Ginger & Knor duizenden mensen vertederd met hun geknor en gekroel. Jong en oud, kinderen, volwassenen, dierenliefhebbers, stoere mannen,De workshop varkens knuffelen die iedere maand op De Peerdegaerdt plaatsvindt, is al jaren onverminderd populair en met reden: het is heerlijk om tegen de varkens aan te kruipen, te kroelen en masseren en het tevreden geknor te horen.

 

Tijdens de workshops staat het de varkens vrij om wel of niet deel te nemen aan het geknuffel. Ginger en Knor zijn op De Peerdegaerdt om te genieten van een vrij en autonoom leven. Als zij tijdens een geplande knuffelworkshop geen zin hebben, dwingen wij hen niet. Opvallend genoeg is dat slechts één keer voorgekomen: dat laat wel zien hoe dol de broers zijn op aandacht en knuffelen. Ook van onze zorgboerderijdeelnemers en medewerkers krijgen ze dagelijks een lekkere emmer aandacht en liefde.

Lachen gegarandeerd

Fotogeniek zijn de broers ook. Veel mensen moeten om Ginger en Knor lachen en hebben nog nooit zo’n varken als zij gezien. De varkens laten ons maar zien dat je niet zozeer knap hoeft te zijn als wel een leuke uitstraling moet hebben om mensen voor je te winnen. Lief en toegankelijk zijn is veel belangrijker!

Bovendien hoeven Ginger en Knor er vrijwel niks voor te doen om mensen aan het lachen te krijgen. Zo wordt een gezellige picknick ineens een hilarische pignick als je het bij Ginger en Knor in de wei doet. Maar ook als ze luidkeels gaan liggen snurken in de zon of luid knorrend op je af komen gestommeld voor een knuffel, kun je niets anders doen dan glimlachen. Het zijn heerlijke dieren!

Speciaal moment

Onze professionele varkensknuffelaar is Anne-Marie. Dierenliefhebber in hart en nieren en met een hele hoop kennis en liefde over varkens. Iedere maand weer deelt Anne-Marie haar passie en liefde tijdens de workshops varkens knuffelen. Ze kent Ginger en Knor als geen ander, kan hun gedrag en houding heel goed lezen en weet precies wat de heren fijn en niet fijn vinden. Zo begeleidt ze de workshops altijd tot een succes en bezorgt een hele hoop mensen een vertederde glimlach op het gezicht. Extra bijzonder was het dan ook toen zij haar bruiloft op De Peerdegaerdt vierde, met Ginger en Knor als bruiloftsgasten!

Ginger & Knor zijn beroemd

Natuurlijk zijn we ook heel erg trots op de momenten van fame van onze twee gezellige broers. Zo zijn de workshops van Ginger en Knor zo populair dat er zelfs gasten voor uit België naar De Peerdegaerdt komen. En dat niet alleen: ook de pers pikte ze op. Talloze malen stonden de twee vrolijke broers in verschillende kranten en afgelopen najaar hadden Ginger en Knor zelfs hun TV-debuut. Ze verschenen in een aflevering van Adem in, Adem uit naast actrices Jelka van Houten en Bracha van Doesburg, stralend zichzelf. We glimmen van trots hoe ze nu met een selfie op de social mediapagina van één van de actrices staan!

Sinds 2018 hebben Ginger en Knor zelfs een eigen merchandise-lijn. Hele leuke hoodies en t-shirts met daarop een unieke print met de twee knuffelvarkens. De merchandiselijn is niet alleen heel erg leuk, de truien en shirts zitten ook heerlijk. En bovendien helpt de opbrengst ons om ook de andere varkens op ons landgoed het vrije leven te geven wat ze zo verdienen na hun leven in de industrie. De opbrengsten van zowel de workshops als de merchandise worden ingezet om de dieren en het landgoed te onderhouden.

De merchandise is alleen tijdens de workshop varkens knuffelen te koop.

Zelf Ginger en Knor ontmoeten?

Heb jij nog nooit met varkens geknuffeld of wil je zelf een keer Ginger en Knor ontmoeten? Schrijf je dan nu in voor onze workshop varkens knuffelen. Tijdens de workshop geniet je van een heerlijk broodje Dutch Weedburger en het goede gezelschap van de twee heren. Naast eindeloos knuffelen en foto’s maken krijg je ook meer informatie over het leven van Ginger & Knor en die van hun varkensbroertjes en -zusjes in de voedselindustrie.

Koop jouw kaartje nu! Klik hier voor alle data, info en kaartjes.

Volgende bericht