Site Loader

Strijen, 9 februari 2017 – De zorg- en activiteitenboerderij van Stichting BeLeef de Peerdegaerdt doet mee aan de verkiezing ‘Meest maatschappelijke uitje van 2017’. De ANWB organiseert voor de derde keer de verkiezing, waarmee een positieve stimulans wordt gegeven aan veelbelovende, maatschappelijke ontwikkelingen binnen de vrijetijdsbranche.

Leden en uitjes zelf konden hun uitje inzenden voor drie categorieën: initiatieven (uitjes) waar mensen met een beperking aan de slag kunnen, organisaties in de vrije tijdsbranche die uitjes ontsluiten voor mensen die sociaal en/of fysiek beperkt zijn en uitjes die beide zaken in zich hebben, dus én werk verschaffen aan mensen met een beperking én hun uitje ontsluiten voor mensen die sociaal en/of fysiek beperkt zijn. De Peerdegaerdt neemt deel in de laatste categorie.

ANWB verkiezing “meest maatschappelijke uitje 2017”

Uit alle inzendingen blijkt de betrokkenheid van mensen en de wil om het verschil te maken voor bepaalde groepen mensen in de samenleving. Kernbegrippen die naar boven komen: Samenwerken, uitgaan van talenten van mensen en mensen een onvergetelijke dag bezorgen. Uitjes mogelijk maken voor iedereen.

In het algemeen zoekt de ANWB naar uitjes die MVO activiteiten ondernemen of ondernomen hebben en die een positieve impact hebben op de kernwaarde ‘People’. Dat wil zeggen: inspanningen die een bijdrage leveren aan de maatschappij. José van de Graaf, werkzaam bij de Peerdegaerdt, vertelt enthousiast: “De Peerdegaerdt sluit hier met onze zorg- en activiteitenboerderij volledig aan op deze kernwaarde. We begeleiden dagelijks kinderen en volwassenen met een bepaalde ondersteuningsvraag, werken samen met de WIHW en steeds meer vrijwilligers waarbij een onuitputtelijke liefde voor mens, dier en natuur centraal staat. Het is een genot om alles zo op elkaar te zien aansluiten en steeds meer mensen een mooie beleving te kunnen geven. We hopen dat mensen dit verder willen ondersteunen door op ons te stemmen bij deze ludieke verkiezing.”

De Peerdegaerdt doet mee aan de ANWB verkiezing ‘Meest maatschappelijke uitje van 2017’
Stem voor 15 februari en bezorg De Peerdegaerdt een plaats in de finale!
Stem nu

Workshops Varkens knuffelen

Landgoed de Peerdegaerdt is een prachtige plek om allerlei soorten dieren te ontdekken en de natuur te beleven. De Peerdegaerdt is sinds 2015 een veilig thuis voor de varkens Ginger en Knorretje, twee broers die al hun hele leven samen zijn. Deze gezellige varkens krijgen dagelijks veel aandacht op de zorg- en activiteitenboerderij van De Peerdegaerdt en spelen de hoofdrol in de workshop “Varkens Knuffelen”, waar steeds meer vraag naar is.

Dat varkens niet alleen goed knorren maar ook erg slim zijn, weten veel mensen al. Maar dat varkens het ook heerlijk vinden om geknuffeld te worden, is voor veel mensen niet bekend. Anne-Marie, een van de professionele varkensknuffelaars, vertelt enthousiast: “Het is heerlijk om deze goedzakken te knuffelen op een bedje van stro. Daar knap jij niet alleen van op, de varkens zullen instemmend knorren en hier extra goed voor gaan liggen.”

Tijdens de workshop leert men van alles over het varken, de eigenschappen van deze gevoelige dieren, maar ook hoe het leven van een productievarken eruit ziet, welk geluk een vrij varken heeft en de dieren mogen natuurlijk eindeloos geknuffeld en gemasseerd worden. Tussendoor krijgen deelnemers een heerlijk fris Peerdegaerdts dubbelsapje ingeschonken en een broodje vegetarische burger mag hierbij niet ontbreken. Anne-Marie vervolgt “we merken dat steeds meer mensen de weg naar De Peerdegaerdt en onze varkensdiva’s weten te vinden, waarbij de achtergronden heel uiteenlopend zijn. Van directieteams tot kinderen, vriendengroepen en families, iedereen houdt een positief gevoel aan een varkensknuffel over. Daarnaast vormen Ginger en Knor ook een vaste waarde voor degenen die wekelijks op onze zorgboerderij komen. We hopen dat deelname aan deze verkiezing nog meer mensen in aanraking komen met onze varkens die op missie zijn.”

Knorretje en Ginger kunnen niet wachten om geknuffeld te worden