Vorige bericht

Kruidengeneeskunde

Kruidengeneeskunde

Bij Kruidengeneeskunde staan planten centraal. Ze worden gebruikt bij het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten. We gaan hiermee terug naar de basis. De allereerste mensen behandelden ziekten ook met geneeskundige kruiden en planten. 

We geloven bij Landgoed De Peerdengaerdt in de kracht van de natuur. De natuur heeft tenslotte in veel gevallen een praktische oplossing. Planten laten ons al eeuwen zien dat ze medicinale eigenschappen bevatten waar niet alleen wijzelf, maar ook de dieren, en dus onze huisdieren van kunnen profiteren. Daarom bieden we samen met auteur Lisette Kreischer de workshop Natuurgeneeskunde voor mens én dier aan. Tijdens deze workshop laat Lisette je alle medicinale eigenschappen van kruiden en planten ontdekken. Zodat jij ze kunt inzetten voor jezelf of voor je (huis)dier. De natuur, in algemene zin, geeft ons allen daarnaast het inzicht dat het holistisch denken, vaak de balans brengt.

Kruidengeneeskunde als basis

Bij kruidengeneeskunde wordt er gekeken naar de bijzondere en geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Bij deze geneeswijze staat het ‘zelfgenezend vermogen’ van het lichaam centraal. Op Landgoed De Peerdegaerdt groeien we deze kruiden en planten in onze moestuin. Naast de workshop Natuurgeneeskunde voor mens én dier biedt Lisette ook de workshop Plantaardige Geneeskunde. Na afloop van deze workshop heb jij geleerd hoe je op een veilige manier jouw eigen kruidenapotheek kunt samenstellen én heb jij jouw persoonlijke kruidentinctuur gemaakt.

Volgende bericht