Site Loader

Strijen,  april 2017 – De meivakantie staat voor de deur, een heerlijke periode voor kinderen om buiten bezig te zijn. De Peerdegaerdt heeft hiervoor een speciaal programma samengesteld. Terwijl de knoppen in de 100-jaar oude bomen tot bloei komen, kunnen kinderen op dit schitterende landgoed terecht voor uiteenlopende activiteiten in nauwe samenwerking met de natuur. Het centrale thema is vanzelfsprekend de lente. 

In de lente komt de bloesem weer op en wordt het weer zachter. Perfect om naar buiten te gaan en de natuur te beleven. Volgens José van de Graaf, betrokken bij de begeleiding van de activiteiten, vormt De Peerdegaerdt hiervoor een mooie locatie. José vertelt enthousiast “op De Peerdegaerdt bepalen de seizoenen het tempo. De afgelopen vakanties hebben we diverse activiteiten en workshops georganiseerd en met een enthousiaste groep begeleiders en professionals een gevarieerd programma gevormd. We proberen kinderen te stimuleren om van de natuur te genieten en gebruik te maken”

Programma

Kinderen kunnen tijdens de meivakantie op elke doordeweekse dag aan verschillende activiteiten op De Peerdegaerdt deelnemen. Diverse professionals verzorgen van 12.30 uur tot 15.30 uur uiteenlopende workshops. De vakantie activiteiten starten op maandag 24 april en lopen door tot en met vrijdag 28 april.

Op de eerste dag van de vakantie organiseert De Peerdegaerdt een boerderijdag, waarbij de kids de handen uit de mouwen kunnen steken, spelen en werken als een echte boer(in). Dinsdag is Flip Wols weer actief. Flip vertelt enthousiast:”Als het allemaal mee zit is er zelfs de mogelijkheid om honing te slingeren, wat zeker de moeite waard is om eens te bekijken. We hopen op veel nieuwe opkomst en ik heb er zin in om de kids wat bij te mogen brengen”. Kivido zal net als afgelopen vakantie deelnemen met ongeveer 25 kids aan een dierendag. Deze woensdag is het niet mogelijk om aan te melden voor een workshop, maar de andere dagen wel. Donderdag is het koningsdag en is de Peerdegaerdt gesloten. 28 april zal als afsluiting weer een Paardentaal workshop gegeven worden.

Meedoen en aanmelden

Enthousiast geworden over deze vakantie activiteiten op De Peerdegaerdt? Aanmelden kan via beleef@depeerdegaerdt.nl of door contact op te nemen met José van de Graaf via 078 369 0505. Alle activiteiten starten om 12.30 uur op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen en duren tot 15.30 uur. Van te voren aanmelden is noodzakelijk omdat slechts een aantal plaatsen per dag beschikbaar is.

De kosten om deel te nemen bedragen 15 euro per kind, dit is inclusief een overheerlijk sapje uit de aanwezige boomgaard. Ouders hoeven er niet bij te blijven.

Het aantrekken van goede, waterdichte kleding en het dragen van laarzen/stevige schoenen is aanbevolen. Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina

De Peerdegaerdt

De Peerdegaerdt is een landgoed in Strijen met een zorg- en activiteitenboerderij. De medewerkers geven op vernieuwende wijze vorm aan de instandhouding van een landgoed door het invullen van een maatschappelijke functie, waarbij het landgoed een mooie rol wil spelen op het gebied van welzijn in de eigen streek. De Peerdegaerdt is een prachtige locatie en daarom bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld events en buitenarrangementen, welke zo veel als mogelijk verzorgd worden vanuit de zorgboerderij.

De Peerdegaerdt is een bijzondere plek voor de beleving van natuur en landschap, met een karakteristieke hoogstamboomgaard uit 1915 vol oude fruitboomrassen en een schitterende wandeltuin van Mien Ruys. Een ontspannen omgeving die afgewisseld wordt door de levendige aanwezigheid van paarden, honden, varkens, ganzen, eenden, kippen en schapen. Ook ransuilen, spechten, boerenzwaluwen en andere bijzondere vogels verblijven graag op De Peerdegaerdt.

Iedereen kan de energie van De Peerdegaerdt op geheel eigen wijze benutten. Kinderen volgen buitenlessen met hun klas en beleven het landschap en de natuur. Mensen met verschillende achtergronden besteden hun dag op een plezierige en zinvolle manier op de activiteitenboerderij. Organisaties komen graag voor inspirerende arrangementen. Ook voor vrijwilligersdagen, coaching en cursussen kan je terecht op De Peerdegaerdt.