Site Loader
kinderworkshop-boerderijdag201

Vervelen tijdens de Herfstvakantie is helemaal niet nodig. Speciaal voor jou hebben we namelijk een programma gemaakt boordevol leuks. Wat dacht je van een Herfststukje maken? Of een dag dieren verzorgen op de boerderijdag?

Het programma van de herfstvakantieworkshops is als volgt:

22 oktober 2018 – Boerderijdag
Ben jij ook zo benieuwd naar de dieren die op de Peerdegaerdt wonen? Kom dan naar de boerderijdag, want dan ga je ze voeren, verzorgen, knuffelen of borstelen. Samen met de andere kinderen trek je over landgoed. Zo leer je onze dieren op een speelse manier kennen. De dieren kijken naar je uit.

23 oktober 2018 – Paardentaal
Wist je dat je met paarden kunt praten? En dat ze je veel te vertellen hebben? In de Workshop Paardentaal ga je kijken naar de kudde en ontdek je wat ze je te vertellen hebben. Wil jij de paardentaal leren, schrijf je dan in voor de workshop.

24 oktober 2018 – Moestuindag
Tijdens de moestuindag leert moestuinman Gerrit jullie meer over groente, fruit en bloemen. Je gaat oogsten, bereiden en proeven. Eet smakelijk!

25 oktober 2018 – Herfststukje maken
In de herfst is er veel moois op de Peerdegaerdt te vinden. Gekleurde blaadjes, takjes, kastanjes, walnoten en veel meer. Tijdens een ontdekkingstocht op het landgoed, verzamel je mooie dingen en maak je er een mooi herfststuk van. Aan het einde van de middag neem je je stukje mee naar huis.

26 oktober 2018 – Appelmoes maken
In de herfst maken we ons klaar voor de koude winter. We verwerken de producten van de zomer zodat we daar veel langer van kunnen genieten. Leer hoe je fruit uit onze eigen hoogstamboomgaard verwerkt en neem een heerlijk potje moes mee naar huis.

Enthousiast geworden?
Meld je van tevoren aan via beleef@depeerdegaerdt.nl. We hebben een beperkt aantal plaatsen per workshop. Kosten per kind zijn € 15,- en zijn inclusief een overheerlijk sapje uit onze boomgaard.

Van 12.30 uur tot 15.30 uur.

Ouders hoeven er niet bij te blijven. Let op: trek kleding aan die vies mag worden samen met laarzen/stevige schoenen.

Zorgboerderij

Kom je voor dagbesteding bij De Peerdegaerdt? Dan is het vakantieprogramma ook voor jou. Vanaf 2017 werken we vanuit het programma ‘Ieder in zijn kracht’. Via een persoonlijk plan van aanpak en de ruimte om helemaal zichzelf te kunnen zijn, halen we het beste in de deelnemers naar boven.

De positieve kracht en energie van de aanwezige natuur en dieren, unieke aspecten van De Peerdegaerdt, spelen een sleutelrol in het programma. Deelnemende kinderen begeleiden we in een groep of individueel.