Site Loader

Op zaterdag 30 april organiseert de Peerdegaerdt voor de tweede keer de Peerdedag. Op deze dag staat de Peerdegaerdt nog meer dan anders in het teken van paarden. Tijdens de Peerdedag kun je meedoen aan workshops en clinics in diverse disciplines.

Trail oefenochtend – Anita

Anita Luijten verzorgt vanaf 10h00 een trailclinic. Plezier en harmonie in het paardrijden staan bovenaan. Ongeacht het ras, niveau, discipline, recreatie of wedstrijdambitie, het paard en ruiter één team te laten worden staat voor haar centraal. Anita vindt het belangrijk dat je door het bewust worden van je houding, zit, ademhaling en de hulpen die je geeft, je paard beter leert aanvoelen. Omdat geen paard en ruiter hetzelfde zijn gebruikt Anita verschillende trainingsmethodes zowel voor paard als ruiter. De kosten voor de trail oefenochtend bedragen 15 euro.

Rijden vanuit balans – Eefje van Prooijen | vitaalleven voor mens dier

Vitaalleven voor mens en dier, Eefje van Prooijen instructrice Centered Riding, verzorgt de introductie les “Rijden vanuit Balans”. Rijden vanuit Balans is een rij-techniek welke je helpt om bewustwording, balans, lichtheid, ritme en gevoel voor het paard te ontwikkelen met als doel: een perfecte harmonieuze samenwerking tussen paard en ruiter. Dit betekent dat je vanuit ‘voelen’ en een stukje techniek de bewegingen van je paard kunt beïnvloeden zonder daarbij de bewegingen van je paard te hinderen.

Bij RB maak je gebruik van een aantal basisprincipes, zoals:
Centreren, lichaamshouding, balans, ademhaling, gronden, ‘weten wat je wilt’, en ‘zachte ogen’.
Centreren (lichaamshouding). Vanuit je centrum (simpel omschreven als ‘in je bekken’) kun je met meer controle en vanuit je energie leren rijden; je verkrijgt een goede stabiele zit en je leert je energie optimaal te laten stromen (zenden) waarbij heel weinig spierkracht nodig is.

Paardenmassage – Miranda Gijse | Purely horse massage

Altijd al willen leren hoe je jouw paard zijn rug kan masseren? Dan is dit je kans. Eerst krijg je een stukje theorie waar onder andere in besproken wordt wat massage kan doen, hoe we een sterkere rug krijgen van het paard en een stukje anatomie. Daarna gaan we de praktijk toepassen. De kosten zijn 15euro per persoon incl goodiebag en theorieboekje. De clinic duurt ongeveer anderhalf uur. Opgeven kan via mail purelyhorsemassage@hotmail.com

Grondwerk en loswerken – Sandra van den Heuvel | PAARDENMENSEN

Samenwerken met je paard begint op de grond. Tijdens de peerdedag kun je lessen grondwerk of loswerken volgen. Grondwerk is de basis wordt vaak gezegd. Maar de basis waarvan dan? Grondwerk is een verzamelnaam voor het werken met het paard zonder dat je erop zit. Het is de basisopvoeding van het paard. Je paard leert meelopen, stilstaan, achterwaarts en opzij gaan op jouw (lichaams)signalen. Tijdens de lessen grondwerk van PAARDENMENSEN bouw je op een leuke manier aan de vertrouwensband met je paard.
Loswerken is een leuke manier van samenwerken met je paard. Met loswerken loopt het paard los en leer je hem sturen op basis van lichaamstaal. Loswerken is training en spel tegelijkertijd, zowel voor je paard als voor jou zelf. Loswerken helpt je het lichaamsbewustzijn te vergroten en een heldere lichaamstaal te ontwikkelen. Daarnaast is het een fijne en ontspannen manier om je paard in vrijheid beweging te geven.

Een les grondwerk of loswerken kost 25 euro en duurt 45 minuten. Heb je geen eigen paard? Geen probleem. Je kunt bij De Peerdegaerdt een paard huren om een les grondwerk of loswerken mee te volgen. Stuur om je aan te melden of voor meer informatie een privébericht via Facebook of stuur een e-mail naar paardenmensen.nl@gmail.com.

Voor meer informatie kunt u bellen met Bianca Meertens (06 363 29 222) of mailen naar info@peerdegaerdt.nl