Site Loader
kinderworkshops2018

De meivakantie staat weer voor de deur. Dit vraagt natuurlijk om super leuke workshops, die in het teken staan van het voorjaar.

De Peerdegaerdt biedt een afwisselend programma met workshops voor kinderen op elke doordeweekse dag van 12.30 uur tot 15.30 uur:

30 april – Boederijdierendag
1 mei – Bloemendag
2 mei – Moestuindag
3 mei – Buiten Koken
4 mei – Workshop Paardentaal

Enthousiast geworden? Aanmelden kan via beleef@depeerdegaerdt.nl. Van tevoren aanmelden is noodzakelijk omdat slechts een aantal plaatsen per workshop beschikbaar is.
Deelname aan een workshop kost €15,- per kind, inclusief een overheerlijk sapje uit de aanwezige boomgaard. Ouders hoeven er niet bij te blijven.

Het aantrekken van goede, waterdichte kleding en het dragen van laarzen/stevige schoenen aanbevolen. Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina

Zorgboerderij

Het vakantieprogramma van De Peerdegaerdt is ook opengesteld voor kinderen en jong volwassenen die wekelijks bij de Peerdegaerdt komen voor dagbesteding. We werken vanaf 2017 vanuit het programma ‘Ieder in zijn Kracht’. Via een persoonlijk plan van aanpak en de ruimte om helemaal zichzelf te kunnen zijn, halen we het beste in de deelnemers naar boven. DE positieve kracht en energie van de aanwezige natuur en dieren, unieke aspecten van de Peerdegaerdt, spelen een sleutelrol in het programma. Deelnemende kinderen kunnen in een groep op individueel begeleid worden.

De boerderijdierendag 

Leer onze dieren kennen tijdens de Boerderijdierendag. Voeren, verzorgen, knuffelen of borstelen. Het kan allemaal! Samen met een groepje trek je over het landgoed de Peerdegaerdt en zo kom je op een speelse manier in contact met alle dieren die we hebben.

De bloemendag

Tijdens de Bloemendag leren we op een speelse manier meer over het groen op De Peerdegaerdt. Denk aan planten, wild plukken maar ook: Wat leeft er tussen de planten en bloemen?

De moestuindag

Tijdens de moestuindag leert onze moestuinman jullie meer over het telen van groente, fruit en bloemen. We gaan zaaien, planten, verzorgen, oogsten en proeven!

Buiten koken

Tijdens de Buitenkookdag leren de kinderen samen met de koks van de Peerdegaerdt hoe je in de natuur eten kan bereiden op een vuurtje.