Vorige bericht

Vacature: Begeleider Zorgboerderij

Kom jij als enthousiaste begeleider ons team versterken?
Voor de zaterdag en de woensdagmiddag zijn we per direct op zoek naar een fijne begeleider voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS), ADHD, sociale, emotionele en/of leerproblemen. Is het jouw voornaamste drijfveer om deze kinderen de best mogelijke toekomst te bieden? Wil jij ouders ontlasten van hun zorgtaak? Begrijp jij hoe autisme werkt? We zijn op zoek naar een zorgzame begeleider die zijn/haar schouders eronder wil zetten.

Wie zijn wij?

De Peerdegaerdt is een landgoed in Strijen met een boomgaard, een mooie wandeltuin, veel dieren waaronder paarden, schapen, kippen, eenden en ganzen. Ook hebben wij een moestuin van 2500 vierkante meter.
Sinds 2011 zijn we gestart met onze zorgboerderij waar zowel kinderen als volwassenen bij ons terecht kunnen voor begeleiding in hun dagbesteding. Vanuit onze thema’s Mens, Dier en Natuur hebben we ontwikkelpaden vormgegeven. Het onderscheidende is dat we werken vanuit de begeleidingsbehoefte van individuele deelnemers en niet zozeer vanuit een doelgroep benadering. Op deze manier sluiten we veel beter aan op de ontwikkelmogelijkheden van onze deelnemers op de zorgboerderij.
Daarnaast zetten we waar nodig ook gerichte coaching in, zoals paardencoaching. Paarden zijn erg goed in het lezen van gevoelens en emoties bij de mens. Zij geven dit terug aan onze deelnemers en fungeren daardoor als spiegel. Hierdoor bereik je snel effect tijdens een coachsessie.

Wat ga je doen?

Je biedt persoonlijke begeleiding op maat aan een brede doelgroep van onze kinderen en jongeren. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband en weet van aanpakken en doorzetten. Je werkt middels actieve begeleiding aan de doelstellingen van onze deelnemers. Je zorgt voor een positieve sfeer op de werkplek en binnen het team. Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie en het team. Zowel intern als buiten de organisatie draag je onze visie uit.
Wij zijn op zoek naar een energieke, gemotiveerde medewerker voor de woensdagmiddag en/of zaterdag die:

  • Veel affiniteit en ervaring met het buitenleven, dieren en kinderen heeft
  • Creatief, enthousiast, ondernemend is en van aanpakken weet
  • Zelfstandig en in een team kan werken
  • SPH of soortgelijk diploma bezit (of in laatste jaar)

Werkzaamheden

  • Kinderen begeleiden, zowel individueel als in een groep
  • Het voeren van evaluatiegesprekken
  • Schrijven van begeleidingsplannen en voortangsreportages
  • Contact onderhouden met ouders/verzorgers en/of hulpverleners
  • Bedenken en ontwikkelen van activiteiten
  • Deelnemen aan teamoverleg

Functie-eisen

JE bent in het bezit van een diploma van een relevante pedagogische opleiding, minimaal niveau 4 en je hebt voorkeur werkervaring met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroepen in de GGZ-sector en/of de jeugdzorg. Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer. Je hebt een flexibele instelling. Je kunt omgaan met veranderende omstandigheden en hulpvragen.

Geïnteresseerd?

Stuur een mail met jouw motivatie en CV naar actief@depeerdegaerdt.nl

Volgende bericht