Vorige bericht

Vacature: Enthousiaste begeleider

Heb jij passie voor de zorg én de wens om in het groen te werken? Lees dan snel verder, want wij zijn op zoek naar uitbreiding van ons zorgteam. We zoeken een enthousiaste begeleider: een buitenmens met een zorghart die groene vingers heeft en affiniteit met groenonderhoud.

Als begeleider op de zorgboerderij houd je je bezig met de persoonlijke begeleiding van kinderen en jongeren met een ondersteuningsvraag. Ook werk je in ons unieke thuiszittersprogramma aan de begeleiding van thuiszitters.

We hebben iemand nodig voor ongeveer 40 uur per week. Parttime in dienst komen is mogelijk, onze voorkeur gaat wel uit naar een fulltime dienstverband.

Lees verderop gauw verder wat de vacature inhoudt en solliciteer!

🌱 Wie zijn wij?

Landgoed de Peerdegaerdt is een prachtig landgoed in de Hoeksche Waard. Bestaande uit een oude hoogstamboomgaard met appel- en perenbomen, een prachtige wandel- en rozentuin en een ecologische moestuin van ruim 2500 m2 is het een adembenemende werkplek. De Peerdegaerdt organiseert allerlei activiteiten rondom duurzaamheid, dierenwelzijn en natuur en is daarnaast de thuisbasis voor de zorg- en activiteitenboerderij.

Zo komen op Landgoed de Peerdegaerdt zorg voor mens, dier en natuur organisch samen. De Peerdegaerdt streeft naar een wereld waarin ieder levend wezen vrij en gekoesterd is en het leven kan vieren. Dat doen we door op ons landgoed – ons kleine stukje paradijs op aarde, waar ieder mens, ieder dier én de natuur waardevol zijn – op eigen wijze in te vullen hoe wij de wereld graag zien.

🌱 Over de zorgboerderij

Sinds 2011 kunnen kinderen en (jong)volwassenen op onze zorg- en activiteitenboerderij terecht voor individuele begeleiding en dagbesteding. Vanuit de thema’s Mens, Dier en Natuur hebben wij ontwikkelpaden vormgegeven. Wij onderscheiden ons doordat wij werken vanuit de begeleidingsbehoefte vanuit de individuele deelnemer en niet vanuit een doelgroepbenadering. Op deze manier sluiten wij goed aan op de ontwikkelmogelijkheden van onze deelnemers.

Daarnaast zetten wij, waar nodig, gerichte coaching in, zoals bijvoorbeeld paardencoaching. Paarden zijn goed in het aanvoelen van emoties van mensen. Zij koppelen dit terug aan deelnemers en fungeren hierdoor als spiegel. Hierdoor bereik je snel effect tijdens een coachingsessie.

🌱Wat ga je doen?

Als begeleider bied je persoonlijke begeleiding op maat aan kinderen en jongeren door lekker actief buiten bezig te zijn op de boerderij en met de dieren. Door actieve begeleiding werk jij aan de doelstellingen van de deelnemers. De deelnemers zijn kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS), ADHD, sociale, emotionele en/of leerproblemen. Ook zijn er deelnemers aan ons thuiszittersprogramma. Zij krijgen persoonlijke begeleiding die gericht is op de terugkeer naar school, werk of dagbesteding.

Binnen deze functie heb jij daarnaast je focus op het groenonderhoud van De Peerdegaerdt. Samen met deelnemers én alleen houd je je bezig met het snoeien, onderhouden en onkruidvrij houden van ons terrein.

Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Je bent een doorzetter en weet van aanpakken. Met jouw enthousiasme lever je een positieve bijdrage aan (de ontwikkeling van) de organisatie en het team. Je zorgt voor een positieve sfeer, zowel op de werkplek als binnen het team. Zowel binnen als buiten de organisatie draag jij de visie van De Peerdegaerdt uit.

🌱Werkzaamheden begeleider

 • Het begeleiden van kinderen en volwassenen, individueel en in groepsverband
 • Het voeren van evaluatiegesprekken
 • Het schrijven van begeleidingsplannen en voortgangsrapportages
 • Het onderhouden van contact met ouders, verzorgers en hulpverleners
 • Het bedenken en ontwikkelen van activiteiten
 • Het onderhouden van het groen op het landgoed
 • Deelname aan het wekelijkse teamoverleg

 🌱Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een diploma van een relevante pedagogische opleiding (minimaal niveau 4)
 • Werkervaring binnen de GGZ-sector en/of jeugdzorg is een pré
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer
 • Je bent flexibel en kunt omgaan met veranderende (werk)omstandigheden en hulpvragen
 • Je hebt affiniteit (en bij voorkeur ervaring) met tuinwerkzaamheden en/of groenonderhoud.

Begrijp jij hoe autisme werkt? Wil jij ouders of verzorgers ontlasten van hun zorgtaak? Denk jij in mogelijkheden i.p.v. beperkingen? Ben jij een buitenmens met een zorghart met groene vingers? Geweldig, dan zijn we op zoek naar jou!

🌱Enthousiast?

Stuur jouw CV & motivatiebrief naar actief@depeerdegaerdt.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volgende bericht