Vorige bericht

Vacature: Vaste stalkracht & begeleider (16-30 uur p/w)

Wij zijn per direct op zoek naar een topper die ons zorg- én paardenteam komt versterken. We zijn op zoek naar iemand die stalwerkzaamheden op zich neemt en kan/wil combineren met het begeleiden van deelnemers op onze zorgboerderij.

De functie is een combinatie tussen stalwerkzaamheden en zorg. Afhankelijk van het aantal contracturen zal ongeveer een derde van de werkzaamheden bestaan uit algemene stalklussen. Twee derde van de werkzaamheden bestaat uit zorg. Hierbij begeleid je kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS), ADHD, sociale, emotionele en/of leerproblemen. Daarnaast begeleid je, binnen ons unieke programma ‘Op weg’, thuiszitters (terug) naar school, werk of dagbesteding.

Let op: bij deze functie werk je ook op zaterdag. We zoeken bij voorkeur iemand die iedere zaterdag kan werken, maar we verwachten in ieder geval dat je om de week op zaterdag werkt. Overige werkdagen en -tijden zijn bespreekbaar.

🌱 Wie zijn wij?

Landgoed de Peerdegaerdt is een prachtig landgoed in de Hoeksche Waard. Bestaande uit een oude hoogstamboomgaard met appel- en perenbomen, een prachtige wandel- en rozentuin en een ecologische moestuin van ruim 2500 m2 is het een adembenemende werkplek. De Peerdegaerdt organiseert allerlei activiteiten rondom duurzaamheid, dierenwelzijn en natuur en is daarnaast de thuisbasis voor de zorg- en activiteitenboerderij.

Zo komen op Landgoed de Peerdegaerdt zorg voor mens, dier en natuur organisch samen. De Peerdegaerdt streeft naar een wereld waarin ieder levend wezen vrij en gekoesterd is en het leven kan vieren. Dat doen we door op ons landgoed – ons kleine stukje paradijs op aarde, waar ieder mens, ieder dier én de natuur waardevol zijn – op eigen wijze in te vullen hoe wij de wereld graag zien.

🌱 Over de zorgboerderij

Sinds 2011 kunnen kinderen en (jong)volwassenen op onze zorg- en activiteitenboerderij terecht voor individuele begeleiding en dagbesteding. Vanuit de thema’s Mens, Dier en Natuur hebben wij ontwikkelpaden vormgegeven. Wij onderscheiden ons doordat wij werken vanuit de begeleidingsbehoefte vanuit de individuele deelnemer en niet vanuit een doelgroepbenadering. Op deze manier sluiten wij goed aan op de ontwikkelmogelijkheden van onze deelnemers.

Daarnaast zetten wij, waar nodig, gerichte coaching in, zoals bijvoorbeeld paardencoaching. Paarden zijn goed in het aanvoelen van emoties van mensen. Zij koppelen dit terug aan deelnemers en fungeren hierdoor als spiegel. Hierdoor bereik je snel effect tijdens een coachingsessie.

🌱Wat ga je doen?

Als stalmedewerker verricht je algemene stalwerkzaamheden, als stallen uitmesten, paarden buiten zetten, paarden voeren en de stallen en het erf netjes maken en houden.

Daarnaast bied je vanuit het stuk zorg persoonlijke begeleiding op maat aan kinderen en jongeren door lekker actief buiten bezig te zijn op de boerderij en met de dieren. Door actieve begeleiding werk jij aan de doelstellingen van de deelnemers. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Je bent een doorzetter en weet van aanpakken. Met jouw enthousiasme lever je een positieve bijdrage aan (de ontwikkeling van) de organisatie en het team. Je zorgt voor een positieve sfeer, zowel op de werkplek als binnen het team. Zowel binnen als buiten de organisatie draag jij de visie van De Peerdegaerdt uit.

🌱Werkzaamheden

 • Het zelfstandig verrichten van algemene stalwerkzaamheden
 • Het begeleiden van kinderen en volwassenen, individueel en in groepsverband
 • Het voeren van evaluatiegesprekken
 • Het schrijven van begeleidingsplannen en voortgangsrapportages
 • Het onderhouden van contact met ouders, verzorgers en hulpverleners
 • Het bedenken en ontwikkelen van activiteiten
 • Deelname aan het wekelijkse teamoverleg

 🌱Functie-eisen

 • Je hebt ervaring met stalwerkzaamheden en paarden
 • Je hebt een relevante zorgopleiding afgerond (niveau 4) óf hebt affiniteit met de zorg en bent bereid om bij te leren (en/of scholen) in het begeleiden van kinderen en jongeren.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer
 • Je bent flexibel en kunt omgaan met veranderende (werk)omstandigheden en hulpvragen.
 • Je bent in de gelegenheid om tenminste twee zaterdagen per maand te werken.

Begrijp jij hoe autisme werkt? Wil jij ouders of verzorgers ontlasten van hun zorgtaak? Denk jij in mogelijkheden i.p.v. beperkingen? Dan zijn wij op zoek naar jou. 

🌱Enthousiast?

Stuur jouw CV & motivatiebrief naar actief@depeerdegaerdt.nl

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Volgende bericht