Alles over Wildplukken in eigen tuin

Restaurants als Noma in Kopenhagen zijn er wereldberoemd mee geworden, met seizoensgebonden gerechten en ‘wild eten’ zoals paddenstoelen en bessen uit het bos. De Peerdegaerdt laat ook graag de seizoenen het tempo bepalen en introduceert daarom de workshop «Wildplukken in eigen tuin» gegeven door Tuinfilosoof Gerrit Roukens.

Dit leer je in de Workshop Wilplukken in eigen Tuin

Tijdens deze workshop wil Gerrit deelnemers graag opmerkzaam maken op de eetbare planten die groeien in de eigen omgeving en deelnemers hier ook mee laten koken. «Je weet half niet wat je allemaal kunt eten uit jouw eigen omgeving of tuin. Ik wil mensen graag meenemen op avontuur door met ze te gaan wandelen, wilde planten te verzamelen en daarmee het ‘padvinder’ gevoel op te wekken. De Peerdegaerdt heeft alleen al meer dan 80 eetbare planten in de tuin staan, waar je anders gewoon langs loopt zonder dat te weten. Denk bijvoorbeeld aan Hondsdraf, Weegbree, Wilgenroosje en het Zevenblad. Op avontuur in eigen tuin dus!», aldus Gerrit.

Deze workshop duurt een dagdeel.

Journalist Arco Bomgaars van het AD volgde de try-out van deze workshop op onze Open Dag. Zie bijgaand het artikel dat hij hierover schreef.