Zorgboerderij Intro

Bekijk de Introductie video voor een impressie van de zorgboerderij op landgoed de Peerdegaerdt.

Iedereen doet mee op de Peerdegaerdt

Op het moment dat je door de poort van het landgoed loopt gelden ook de regels van De Peerdegaerdt. Dat betekent dat je medewerker bent en meedraait in het team. Elke dag wordt hard gewerkt om de paarden, andere dieren, natuur, het terrein te verzorgen en stallen uit te mesten. Ondanks dat het soms echt letterlijk ‘stront’ vervelend is, zeker bij slecht weer. We zijn een hecht team die elkaar scherp weten te houden in een goede sfeer. We verwachten van iedereen daar aan bij te dragen.

Voor wie is De Peerdegaerdt dan geschikt?

Voor iedereen die de positieve energie herkent en daar deel vanuit wil maken. En het ‘DNA’ van De Peerdegaerdt onderschrijft, dat zijn als het ware de ‘huisregels’. Dagbesteding op de Peerdegaerdt is niet vrijblijvend, er is behoefte aan mensen, die mee willen werken aan de verschillende taken en werkzaamheden. Onze visie is dat iedereen naar vermogen kan bijdragen en dat ook eigen verantwoordelijkheid vraagt. Natuurlijk hebben we oog voor alle zaken die het soms kunnen maken dat dingen niet gaan zoals gewenst is. Op dit soort momenten bieden we ondersteuning.

Thuiszitters welkom bij de Peerdegaerdt

Loopt jouw kind op school en maatschappelijk vast waardoor hij of zij thuis zit?

De Peerdegaerdt biedt hulp d.m.v. persoonlijk samengestelde ontwikkelingstrajecten waarin jouw kind ondersteuning vindt via verschillende mogelijkheden.

Denk hierbij aan zinvolle dagbesteding om van de bank af te komen, ondersteuning bij herintreden school en/of werk, paardencoaching en lifestyle coaching voor persoonlijke groei en ontwikkeling om talenten in kaart te brengen. Bij zware overprikkeling is ook begeleiding via mindfulness mogelijk.

Succesvolle ontwikkeltrajecten
Chantal Kooijman, paardencoach: ‘Inmiddels hebben we met succes meerdere van deze ontwikkeltrajecten mogen inzetten, waardoor deze kinderen inmiddels allen bezig zijn met een vervolgopleiding en weer in de maatschappij zijn gaan staan.’

Vaak leggen jongeren vanuit een negatief zelfbeeld de lat hoog voor zichzelf, waardoor ze op school en maatschappelijk vastlopen.

Tot jezelf komen
De Peerdegaerdt creëert een plek waarin ruimte wordt geboden om te herstellen en daarna weer tot jezelf te komen te midden van een landgoed waarin mens, dier en natuur centraal staan.