Dagbesteding en begeleiding op het landgoed

Sinds 2011 is de Peerdegaerdt een zorgboerderij. Op het landgoed komen kinderen en volwassenen uit de regio voor dagbesteding en begeleiding.

Hèlen Sturm, één van de oprichters, vertelt: “Dieren willen alleen maar weten wat iemand kan betekenen en zijn helemaal niet geïnteresseerd in iemands beperkingen. Dit is een hele andere en positieve benadering, die wij zelf ook graag toepassen. Iemand simpelweg waarderen om de persoon die hij is.” Onze begeleiders vertalen op een authentieke en unieke manier hun kennis en kunde naar De Peerdegaerdt.

Op het moment dat je door de poort van het landgoed loopt gelden ook de regels van De Peerdegaerdt. Dat betekent dat je medewerker bent en meedraait in het team. Elke dag wordt hard gewerkt om de paarden, andere dieren, natuur, het terrein te verzorgen en stallen uit te mesten. Ondanks dat het soms echt letterlijk ‘stront’ vervelend is, zeker bij slecht weer. We zijn een hecht team die elkaar scherp weten te houden in een goede sfeer. We verwachten van iedereen daar aan bij te dragen.

Voor wie is De Peerdegaerdt dan geschikt?
Voor iedereen die de positieve energie herkent en daar deel vanuit wil maken. En het ‘DNA’ van De Peerdegaerdt onderschrijft, dat zijn als het ware de ‘huisregels’. Dagbesteding op de Peerdegaerdt is niet vrijblijvend, er is behoefte aan mensen, die mee willen werken aan de verschillende taken en werkzaamheden. Onze visie is dat iedereen naar vermogen kan bijdragen en dat ook eigen verantwoordelijkheid vraagt. Natuurlijk hebben we oog voor alle zaken die het soms kunnen maken dat dingen niet gaan zoals gewenst is. Op dit soort momenten bieden we ondersteuning.

Op dit moment hebben we op doordeweekse dagen plek voor nieuwe deelnemers.

Meer informatie? Of vragen?

Telefonisch Bereikbaar op 078 – 36 90 505 – Mailen kan naar actief@depeerdegaerdt.nl.

 Stuur ons een bericht via het contactformulier